مدیرعامل شرکت مخابرات ایران گفت: از آنجا که پروژه خدمات عام مخابراتی "USO" ارزش اقتصادی نداشت تمایلی به حضور در مناقصه ارایه این خدمات نداشتیم.
وایمکس نیوز - صابر فیضی، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در گفت و گو با خبرنگار ما در مورد دلایل عدم حضور مخابرات در پروژه USO گفت: شرکت مخابرات ایران در مناقصه USO شرکت نکرد.
وی با بیان اینکه USO ارزش اقتصادی برای شرکت مخابرات ایران به همراه نداشت، افزود: به دلیل نبود صرفه اقتصادی مخابرات ترجیح داد که در این مناقصه وارد نشود.
فیضی در پاسخ به اینکه با وجودی که شبکه عظیم مخابراتی کشور در اختیار شرکت مخابرات ایران است چرا این شرکت در این مناقصه حضور نیافته است، گفت: بگذارید این وضعیت از حالت انحصاری در بیاید و کمی رقابتی شود.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در مورد اینکه چرا مخابرات در مناقصه هایی که صرفه اقتصادی ندارد بر اصل خارج شدن از انحصار و ایجاد بازار رقابتی تاکید دارد، عنوان کرد: اگر این پروژه درآمد و صرفه اقتصادی برای شرکت ها نداشت آنها در این مناقصه شرکت نمی کردند. پس این پروژه به طور قطع برای برنده آن درآمدزا خواهد بود.
این در حالی است که پیش از این مدیرکل روابط عمومی شرکت مخابرات ایران گفته بود از آنجا که شرکت مخابرات ایران نزدیک به 53 هزار روستا را ارتباط رسانی کرده است بهتر بود وزارت ارتباطات برای کاهش هزینهها و سرعت عمل در انجام کار مابقی این روستاها را نیز به شرکت مخابرات ایران واگذار میکرد.
داوود زارعیان تاکید کرد : از آنجا که این روستاها در یک جا متمرکز نیستند و در مکانهای مختلف کشور توزیع شدهاند احتمالا کار برای کنسرسیوم برنده بسیار سخت خواهد بود که شرکت مخابرات در این مسیر تمامی امکانات و خدمات مورد نیاز این پروژه را در اختیار شرکت برنده قرار دهد.
به گفته وی وزارت ارتباطات برای اجرای این پروژه راهحلی جز برگزاری مناقصه نداشت و قانون به این شکل تنظیم شده اما بهتر بود برای این مورد خاص وزارت ارتباطات با ارائه طرحی به هیئت دولت راه حلی برای این موضوع پیدا میکرد.
مشاور وزیر ارتباطات نیز در خصوص حضور متقاضیان در مناقصه USO گفته بود: سه شرکت مخابرات ایران، کنسرسیوم ضحی کیش و کنسرسیوم فنآوا در مرحله اول امتیاز لازم را کسب کرده بودند که به آنها مهلت یک روزهای برای تکمیل و ارسال مدارک درخواستی داده شده بود اما شرکت مخابرات ایران به دلیل ارسال نکردن مدارک درخواستی از ادامه حضور و رقابت در این مناقصه باز ماند.
براساس مفاد پروانه اپراتورهای تلفن ثابت و سیار، هر سال سه درصد از درآمد این اپراتورها مطابق با سال قراردادی محاسبه و به خزانه دولت واریز می شود که دولت موظف است این مبلغ را برای ارائه خدمات عمومی اجباری به مناطق محروم هزینه کند. گفته می شود وزارت ارتباطات درنظردارد رقمی بین 50 تا 70 میلیارد تومان را در سال جاری برای پروژه واگذاری خدمات عمومی اجباری (USO) به مناطق محروم سرمایهگذاری کند.
براساس استانداردهای اتحادیه جهانی مخابرات، فراهم کردن ارایه سرویس های تلفن ثابت، اینترنت با نرخ منطقی و ایجاد دفاتر پیشخوان خدمات دولت در مناطق محروم از جمله خدماتی است که در قالب طرح خدمات عمومی اجباری (USO) گنجانده شده است.
ارایه خدمات USO از مقدمات ورود به سازمان تجارت جهانی (WTO) نیز محسوب میشود که دولتها موظف هستند برای شکلگیری آزادسازی و خصوصیسازی نسبت به انجام آن اقدام کنند. براین اساس واگذاری خدمات عمومی اجباری که تاریخچه آن به سالهای 1960 میلادی بازمیگردد از جمله پارامترهایی است که سازمان تجارت جهانی آن را رصد کرده و میزان پایبندی کشورها به آن را ارزیابی میکند.
در این راستا در کشور ما نیز وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای ارایه خدمات عمومی اجباری در مناطق محروم در جهت عمل به تکالیف خود مناقصه ای برگزار و ارایه خدمات عام مانند تلفن ثابت، خدمات پایه پستی و غیره را برای مدت 4 ماه در 550 روستای محروم به بخش خصوصی – شرکت فن آوا- واگذار کرد.